دسته‌ها
فن بیس

فن بیس: پلتفرم جدید کسب درآمد اینترنتی مشابه یوتیوب و تیک تاک

در این مقاله ما به بررسی فن بیس، یک پلتفرم جدید تولیدکنندگان محتوا و چگونگی کسب درامد اینترنتی با این اپلیکیشن پرداخته‌ایم.

فن بیس چیست؟

فن بیس (Fanbase) مانند پلتفرم‌هایی همچون یوتیوب، اسپاتیفای، اینستاگرام، تیک تاک و… سعی دارد بستری را برای تولیدکنندگان محتوا ایجاد کند تا به‌واسطه استعدادی که در زمینه تولید محتوا دارند، کسب درآمد اینترنتی داشته باشند. اپلیکیشن فن بیس به‌گونه‌ای طراحی شده است که کاربران به محتوای مورد علاقه خود دست پیدا کنند و از آن لذت ببرند؛ اما دررابطه‌ با این اپلیکیشن لازم است بدانید به‌دلیل ناشناخته بودنش در بستر فارسی زبانان، هنوز ابهاماتی دررابطه‌ با آن وجود دارد؛ باتوجه‌ به این مورد قصد داریم تا در ادامه مطلب به بررسی ابعاد مختلفی از این برنامه کاربردی بپردازیم. اگر شما هم مشتاق کسب اطلاعات بیشتر هستید، با ما همراه باشید.

بررسی چیستی و ساختار فن بیس

فن بیس مانند دیگر رقبای خود بستری را فراهم کرده تا کاربران به محتواهای مختلفی به‌صورت رایگان دسترسی داشته باشند؛ اما یکی از عمده تفاوت‌های آن این است که به‌غیر از محتوای رایگان، قابلیتی وجود دارد تا طرف‌داران هزینه‌ای را برای محتواهای خاص پرداخت کنند و ازاین‌رو صاحب اثر درآمدی کسب کند. در این اپلیکیشن مانند اینستاگرام تمامی قابلیت‌های ارسال پست، استوری، لایو یا همان ویدیو زنده و… وجود دارد و هرکدام از این موارد می‌تواند روشی برای کسب درآمد اینترنتی شما باشد.

شما می‌توانید در فن بیس با استفاده از قابلیت دونیت کردن یا همان اهداکردن، تولیدکننده محتوا مدنظر خود را حمایت کنید. جالب است بدانید این پلتفرم سرمایه‌گذارانی نظیر: اسنوپ داگ، شارلامگن، کاندی بوروس و… دارد. Fanbase فعالیت خود را از سال 2019 شروع کرده و در حال حاضر با سرمایه‌ای برابر با 23.5 میلیون دلار روزبه‌روز در حال پیشرفت و جذب کاربران بیشتر است. برای استفاده از این اپلیکیشن سه حالت مختلف را در دسترس دارید که عبارت‌اند از: حالت رایگان، حالت پایه و حالت ویژه. تفاوت اصلی در این سه نوع اشتراک میزان دسترسی به محتواهای خاص‌تر است. در واقع با خرید اشتراک ویژه محتواهایی حرفه‌ای‌تر مشاهده خواهید کرد.

فن بیس چیست؟

کسب درآمد اینترنتی با Fanbase

کسب درآمد اینترنتی با فن بیس بسیار ساده است؛ صرفاً محتوای ارزشمند تولید کنید تا درآمد داشته باشید. در Fanbase مانند اینستاگرام قابلیت لایک کردن محتوا وجود دارد؛ اما به‌غیراز این روش می‌توانید از قابلیت Love Posts استفاده کنید تا به‌جز حمایت معنوی از خالق محتوا، از او حمایت مالی به‌اندازه یک پنی کرده باشید. در واقع هر Love Posts دارای ارزشی برابر با یک penny ($0.01) است و این مقدار به‌حساب تولیدکننده محتوا واریز خواهد شد.

خالقان برنامه Fanbase تضمین می‌کنند که درآمد حاصل از نمایش هر محتوا را به شکل نصف نصف با خالق آن شریک شوند. برای دریافت درآمد خود از این برنامه باید اطلاعات حساب بانکی معتبر و مورد تأیید برنامه را در اختیار آن قرار داده تا در بازه زمانی‌های مشخص برای‌تان به اندازه موجودی حساب کاربری‌تان واریز شود. در اپلیکیشن فن بیس از تمامی حالت‌های محتوایی نظیر ویدئوهای 30 ثانیه‌ای و استوری‌های 10 ثانیه‌ای می‌توانید درآمد داشته باشید.

 اگر مشتاق هستید تا اکانت ویژه این برنامه کاربردی را داشته باشید، می‌توانید از پلن‌های مختلف نظیر: پرداخت 3.99 دلار در ماه برای یک نفر، پرداخت 11 دلار در ماه برای 3 نفر یا پرداخت 19.99 دلار برای 5 نفر در ماه، استفاده کنید.

توجه داشته باشید که حق انتشار محتوا در این پلتفرم صرفاً برای خالق آن است. اگر محتوایی را بدون اجازه ناشر منتشر کنید، محتوای شما حذف خواهد شد و بعد از چندین بار تکرار این خطا به‌صورت کامل محدود خواهید شد. در جریان انتشار محتوا توجه داشته باشید که مواردی نظیر کودک‌آزاری، محتوای مستهجن و… دارای محدودیت است و محتوای شما توسط کارشناسان برنامه حذف خواهد شد.

کسب درآمد از Fanbase با استفاده از محتوای تیک تاک و اینستاگرام

کسب درآمد اینترنتی با استفاده از بستر فن بیس با کمک از محتواهای تیک تاک و اینستاگرام نیز شدنی است. در این حالت شما می‌توانید محتواهایی که برای انتشار در پلتفرم‌های تیک تاک و اینستاگرام آماده کرده‌اید را به Fanbase انتقال دهید و در اینجا نیز از آن‌ها درآمد داشته باشید. درواقع با استفاده از این قابلیت می‌توانید از محتواهایی که قبلاً زحمت آماده‌سازی آن‌ها را کشیده‌اید، درآمد کسب کنید.

مقایسه فن بیس با اینستاگرام و تیک تاک

مقایسه فن بیس با دیگر بسترهای انتشار محتوا

 همان‌طور که در ابتدا اشاره داشتیم، اپلیکیشن فن بیس با اپلیکیشن‌هایی مانند اینستاگرام، تیک تاک، یوتیوب و… شباهت‌هایی دارد. در واقع تمامی این موارد بسترهایی برای انتشار محتوای جدید و خلاقانه هستند؛ اما هرکدام بر اساس سیاست‌ها و ساختارهایی که دارند با دیگری متفاوت خواهند بود؛ ازاین‌رو در ادامه این بخش قصد داریم تا به بررسی برخی از اساسی‌ترین تفاوت‌ها میان Fanbase با دیگر موارد بپردازیم.

بررسی تفاوت Fanbase با اینستاگرام

 اینستاگرام حالتی ندارد که به‌صورت مرتب درآمد حاصل از محتواها را با تولیدکننده محتوا سهیم شود؛ بلکه صرفاً بستری است که همه کاربران به‌تمامی محتواها دسترسی دارند و هرکدام علاقه داشته باشند می‌توانند از طریق دونیت کردن به خالق محتوا از او حمایت کنند و در این جریان اینستاگرام هیچ نقشی ندارد؛ اما در فن بیس از همان ابتدا کاربران با خرید اشتراک، حق دسترسی به محتواهای خاص را خواهند داشت و این برنامه نیز سهم تولیدکننده محتوا را از درآمد حاصل پرداخت خواهد کرد.

بررسی تفاوت فن بیس با یوتیوب

در Fanbase خبری از مانیتایز شدن برای رسیدن به مرحله کسب درآمد نیست. صرفاً کافی است محتوایی خاص و باارزش تولید کنید تا کاربران برای مشاهده آن هزینه‌ای را پرداخت کنند و شما از این راه درآمد داشته باشید. یکی دیگر از تفاوت‌های میان این دو برنامه قابلیت دونیت است. اگر شما به‌عنوان یک یوتیوبر درخواست دونیت از حامیان خود داشته باشید، باید خارج از این پلتفرم راهی برای واریز به‌حساب شما داشته باشند؛ اما در Fanbase می‌توانند در خود اپلیکیشن به‌صورت مستقیم به شما مبلغی را اهدا کنند.

بررسی تفاوت Fanbase با اسپاتیفای

 اسپاتیفای یکی از شناخته‌شده‌ترین پلتفرم‌ها برای گوش‌دادن انواع موسیقی و پادکست است. در این برنامه نیز بعد از رسیدن به یک‌سری شاخصه‌ها مانند 25000 استریم در ماه به درآمد دلاری می‌رسید؛ اما همان‌طور که گفته شد در فن بیس، صرفاً کافی است یک طرف‌دار هزینه‌ای را بابت مشاهده ویدئوهای شما بدهد تا درآمد داشته باشید.

معنای فن بیس چیست؟

 فن بیس به معنای پایگاه طرفداران هست و از این اصطلاح در گروه های مختلف به شکل های مختلفی استفاده می شود.

اصطلاح فندوم (Fandom) یک اصطلاح مربوط به جامعه کی پاپ است اما بعضا با شبکه اجتماعی فن بیس اشتباه گرفته می شود.

کیپاپ (K-pop) چیست؟

قبل از بررسی اصطلاحات کیپاپ و فنبیس در کیپاپ بهتر است مروری کوتاه بر چیستی آن داشته باشیم. کیپاپ که همان K-pop است، به موسیقی پاپ کره‌ای اشاره دارد. اصطلاحات کیپاپ مجموعه‌ای از واژه‌ها و عبارات است که برای توصیف جنبه‌های مختلف این سبک موسیقی استفاده می‌شود؛ اما فنبیس در کیپاپ به گروه های اینترنتی میگویند که برای طرفداران (فن) یک سبک موسیقی ساخته شده اند.

 برخی از اصطلاحات دنیا کیپاپ عبارت است از:

  • آیدل: یک خواننده، رپر، رقصنده، یا بازیگر که در یک گروه کیپاپ فعالیت می‌کند.
  • گروه کیپاپ: یک گروه موسیقی که از چندین آیدول تشکیل شده است.
  • آلبوم: مجموعه‌ای از آهنگ‌ها که توسط یک هنرمند کیپاپ منتشر می‌شود.
  • ویدیو کلیپ: یک فیلم کوتاه که برای تبلیغ یک آهنگ کیپاپ منتشر می‌شود.
  • مسابقه استعدادیابی: یک برنامه تلویزیونی که برای یافتن استعدادهای جدید در زمینه موسیقی کیپاپ برگزار می‌شود.
  • کمپانی موسیقی: یک شرکت که در زمینه موسیقی کیپاپ فعالیت می‌کند.
  • فندوم – Fandom: گروهی از طرف‌داران یک هنرمند یا گروه کیپاپ را Fandom می‌نامند.
  • ساسنگ: طرف‌داران افراطی که ممکن است رفتارهای آزاردهنده یا غیرقانونی انجام دهند.
  • کانسپت: تم یا مضمونی که یک آهنگ، آلبوم، یا موزیک ویدیو کیپاپ بر اساس آن ساخته شده است.
  • چنت: شعار یا عبارتی که طرف‌داران یک هنرمند یا گروه کیپاپ برای حمایت از آن‌ها می‌خوانند.
  • روتیشن: یک سیستمی که در آن اعضای گروه کیپاپ به طور متناوب در آهنگ‌ها و موزیک ویدیوها ظاهر می‌شوند.
  • ویژوال: عضوی از یک گروه کیپاپ که به دلیل ظاهر جذاب خود شناخته می‌شود.
  • هیپ هاپ: یک سبک موسیقی که ریشه در فرهنگ خیابانی آمریکا دارد.
  • رقص کره‌ای: یک سبک رقص که در کره جنوبی توسعه‌یافته است.
  • پاپ کره‌ای: یک سبک موسیقی که از ترکیبی از موسیقی پاپ غربی و موسیقی سنتی کره‌ای ایجاد شده است.
  • فن میتینگ: به جلسه‌ای اشاره دارد که آیدل با fandomها برگزار می‌کند.
  • شیپ: به دوستی میان آیدل‌ها اشاره دارد.
  • ایمپکت: تأثیر یک هنرمند یا گروه کیپاپ بر صنعت موسیقی.
  • هیت: یک اصطلاح که برای تخریب یا زیر سؤال بردن یک اثر هنری مانند موسیقی استفاده می‌شود.
  • مسابقه رقص کیپاپ: یک برنامه تلویزیونی که برای یافتن استعدادهای جدید در زمینه رقص کیپاپ برگزار می‌شود.
  • مسابقه خوانندگی کیپاپ: دقیقاً عین مورد قبلی است با این تفاوت که برای در زمینه کشف خواننده متمرکز است.
  • مسابقه استعدادیابی ترکیبی: یک برنامه تلویزیونی که برای یافتن استعدادهای جدید در زمینه‌های مختلف هنری، از جمله موسیقی، رقص، و بازیگری برگزار می‌شود.
  • و…

 اصطلاحات کیپاپ به طور مداوم درحال‌توسعه هستند و با رشد این سبک موسیقی، اصطلاحات جدیدی نیز به آن اضافه می‌شوند. در این بخش صرفاً مواردی که بیشتر استفاده می‌شوند را برای شما بررسی کردیم.

خلاصه مطلب

در این نوشته به‌صورت کامل با برنامه کاربردی فن بیس آشنا شدید. همان‌طور که مطالعه کردید فن بیس برنامه‌ای است شبیه اینستاگرام یا یوتیوب که سعی دارد فضایی عادلانه‌تر برای نمایش محتواهای باکیفیت داشته باشد و درآمد حاصل را با خالقان محتوا شریک شود. به بررسی برخی از تفاوت‌های موجود میان این برنامه با دیگر برنامه‌های مشابه پرداختیم و همچنین مروری بر جریان فنبیس در کیپاپ داشتیم. امیدواریم اطلاعات موجود در این مطلب به شما برای کسب درآمد از فن بیس کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + دو =